24 oktober 2012 - Utrecht - Alpha Leonis

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

24 oktober 2012 - Utrecht

Op 24 oktober vond er een bijeenkomst plaats vanuit het Lectoraat Rechten, Schulden en Incasso, waarbij de deelnemers diverse serious games konden proeven, maar ook informatie over de effectiviteit en het nut van gamification te horen kregen.

Financieel educatief gamen, next level schuldpreventie!
De Verenigde Staten loopt in veel financiële ontwikkelingen voorop. Bovendien heeft het land een grotere afzetmarkt en wordt er dus veel meer ontwikkelt. Er is een goede samenwerking tussen de private en publieke sector m.b.t. financiële educatie.

Jacomijn Kuiper (onderzoeker Lectoraat Schulden en eigenaar Bureau EV) heeft in beeld gebracht wat er reeds beschikbaar is. Tijdens de ‘proeverij’ werden er diverse financiële spellen uit zowel de Verenigde Staten als Nederland gespeeld.

Effectiviteit en acceptatie van gamification
Naast een theoretisch kader en de verschillende spelertypes werden de deelnemers in vogelvlucht meegenomen door de diverse toepassingsgebieden van gamification. Gamification is een nieuwe term, maar geen nieuw begrip.

Mijntje Zaat (kenniskringlid Lectoraat Schulden en eigenaar Alpha Leonis) geeft in een overzichtelijk empirisch onderzoek weer dat gamification alom aanwezig is. Het is niet de vraag of we dit moeten doen, maar eerder hoe moeten we dit doen.

Klik op de link om het volledige rapport en de
presentatie over de effectiviteit en acceptatie van gamification.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu